Back to All Events

Middagconcert: Minimaal en meditatief

  • Opera Gent 3 Schouwburgstraat Gent, Vlaanderen, 9000 Belgium (map)

Repetitieve patronen, welluidende harmonieën, tunes vol ritmische drive… Het zijn typische kenmerken van minimal music zoals die zich in de States en Engeland ontwikkelde vanaf de late jaren 1960.

Rond de nieuwe productie van de opera Satyagraha presenteren we vier strijkers uit het HERMESensemble die niet alleen Philip Glass - een van de Amerikaanse zwaargewichten van de minimal music - in de spotlightsplaatsen maar die ook over de Atlantische Oceaan kijken naar componisten die onder impuls van religieuze ideeën radicale eenvoud in hun muziek nastreefden: Arvo Pärt en Henryk Górecki. Met elementaire muzikale bouwstenen creëren ze hun unieke sonore universa die steeds garant staan voor intense en emotionele luisterervaringen. Warm aanbevolen!

Earlier Event: November 15
In the Penal Colony
Later Event: December 8
Furioso