Back to All Events

Classy Sundays

  • 22 Gasthuisstraat Aarschot, Vlaanderen, 3200 Belgium (map)

Het komt in de muziekgeschiedenis veelvuldig voor dat componisten, hoe zwak ze op dat moment ook zijn, aan het einde van hun leven nog een meesterwerk schrijven. Een paar maanden voor zijn dood schreef de Oostenrijker Franz Schubert (1828) zijn Strijkkwintet in C. Het is een muzikaal monument. Alles wat hij in zijn korte bestaan had meegemaakt, alle vreugde, pijn, angst, weemoed en onschuld hebben in dit kwintet hun neerslag gevonden. Het is de muziek van een hartstochtelijke intensiteit, een romantische droefheid en gelukkig ook een spontane vrolijkheid. Na dit intens strijkkwintet brengen we je nog even naar Spaanse Fandango-sferen om wat stoom af te blazen met Boccherini’s kwintet en castagnetten. 

Miriam HELMS ALIEN viool
Clara EVENS viool
Florian Peelman altviool
Han Bin YOON cello
Beata ANTIKAINEN cello
Siebe CHAU gitaar
Clara DE DECKER presentatie

F. Schubert, strijkkintet in c, d 956

L. Boccherini, kwintet nr. 4 in d, “fandango“

Earlier Event: October 6
Classy Sundays