Back to All Events

Classy Sundays

  • 22 Gasthuisstraat Aarschot, Vlaanderen, 3200 Belgium (map)

Martinu, Mozart en Mendelssohn. Ze hebben niet enkel hun eerste letter gemeenschappelijk, maar ook hebben ze buiten hun grote standaardwerken, een schat aan kamermuziek nagelaten. De Tsjech Bohuslav Martinů legde zich in het jaar 1947 uitsluitend toe op kamermuziekwerken. Three madrigals, dat volkse en Boheemse elementen bevat, is daar het eerste werk van en werd geïnspireerd door de tweede componist van de namiddag: Mozart. Mozart was pas drieëndertig toen hij in Wenen op 20 september 1789 zijn klarinetkwintet voltooide. Het is een van de mooiste, meest imponerende kamermuziekwerken. Als afsluiter staat het zeer populaire tweede strijkkwintet van Felix Mendelssohn op het programma.

Zilvinas BRAZAUSKAS klarinet
Yukiko UNO viool
Clara EVENS viool
Kei TOJO altviool
Vincent HEPP altviool
Natania HOFFMAN cello
Clara DE DECKER presentatie

B. Martinu, “three madrigals” voor viool en altviool

W. A. Mozart, klarinetkwintet in A, KV. 581

pauze

F. Mendelssohn, Strijkkwintet nr. 2 in es, op. 87

Earlier Event: June 9
Classy Sundays (op locatie)
Later Event: October 20
Classy Sundays