Back to All Events

Klassiek in de kapel - Ode aan de viool

  • 31 Broekstraat Tienen, Vlaanderen, 3300 Belgium (map)

Johann Sebastian Bach heeft met zijn 6 sonates en partitas voor viool solo aangetoond dat viool niet enkel een melodisch instrument is maar dat de viool met zijn 4 snaren ook perfect in zijn eentje op het podium kan staan, zónder klavecimbel of piano. Hiermee heeft hij de deur geopend voor vele andere componisten, onder wie de Belgische violist en componist Eugène Ysaÿe. Het zijn meteen 2 van de 4 componisten die op het programma staan van een bijzondere avond, waarop violiste Clara Evens een ode brengt aan de viool.

Clara behaalde haar masterdiploma in 2016 en het diploma van concert-musicus in 2017 bij prof. Yuzuko Horigome aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, alsook een postgraduaat in de kamermuziek. Ze vervolmaakt zich momenteel bij prof. Mark Gothoni in Berlijn. Clara is ook initiatiefneemster van Classy Sundays, een jaarlijks kamermuziekfestival in Aarschot. 

De muziekstukken zullen afgewisseld worden met een gedicht, geschreven en gebracht door Alexia Debbaut. Met haar beklemmende en confronterende stijl raakt ze de lezer en toehoorder keer op keer.

Op het programma:

Later Event: February 9
Classy Sundays