Back to All Events

Classy Sundays

  • 22 Gasthuisstraat Aarschot, Vlaanderen, 3200 Belgium (map)

Wie zei dat je om fantastische symfonieën te horen een groot symfonisch orkest moet optrommelen? Enkele jaren geleden richtten een paar muzikanten in Amsterdam het ‘Intercontinental Ensemble’ op. Met negen instrumenten creëren zij een perfecte symfonische illusie en combineren ze de grootsheid van een orkestrale klank met de intimiteit van kamermuziek. Zij brengen een concert met de beste symfonische werken van de Duitse romantiek. Muziek die stormt en aandringt, zowel met een lach als met een traan: de sprankelende vierde symfonie van Mendelssohn, het nobele vioolconcerto van Schumann met gastvrouw Clara Evens als soliste en het melancholische Poco Allegretto van Brahms, allemaal op maat bewerkt door Ernst Spyckerelle. 

INTERCONTINENTAL ENSEMBLE AMSTERDAM ensemble
Ernst SPYCKERELLE leiding & arrangements
Clara EVENS viool
Clara DE DECKER presentatie

F. Mendelssohn, symfonie nr. 4 in a, op. 90 “italienische” (arr. Ernst Spyckerelle)

pauze

R. Schumann, vioolconcerto in D, woo. 23 (arr Ernst Spyckerelle)

J. Brahms, Symfonie nr. 3 in F, op. 90, poco allegretto (arr Ernst Spyckerelle)

Earlier Event: November 16
Klassiek in de kapel - Ode aan de viool
Later Event: February 23
Classy Sundays